maanantai 19. marraskuuta 2018

Kurkistus ekokampaajakoulutukseen


Olen ammatiltani myös hiusalan opettaja. Opettajan töitä en ole tehnyt vakituisesti enää muutamaan vuoteen mutta intohimoinen suhtautumiseni ekokampaajuuteen sai yhden uuden asian vireille toissa vuonna. Syksyllä 2016 alkoi suunnittelemani ja yhdessä Tredun eli Tampereen seudun ammattioppilaitoksen kanssa toteutettu ekokampaajakoulutus. Tuo oli ensimmäinen laatuaan Tampereella. 

Oi oi oi, olin tuolloin todella innoissani ja alkumetreillä vielä oman yritykseni kanssa mutta visio paremmasta tulevaisuudesta sai alkunsa. Halusin kouluttaa parturi-kampaajista ekokampaajia. Palo oli kova jakaa tietoa ja taitoa mistä olin itse superkiinnostunut. Näin "oma" ekokampaajakoulutukseni sai alkunsa.

Tällä hetkellä ollaan sellaisessa tilanteessa että olen kouluttanut kaksi ekokampaajaryhmää ja kolmas alkoi nyt syyskuussa 2018 Tampereella. Innokkuutta on edelleen ilmassa ja huomaan vuosien olleen vauhdikas alallamme. Ekokampaaminen on nyt suurinta hottia ja kiinnostus kuluttajien keskuudessa on kasvanut. Luonnonkosmetiikka kasvattaa edelleen suosiotaan ja maahantuodaan jo monia eri merkkejä. Ekokampaaminen on ihanaa. Eniten saan olla rauhallisesti omassa ekokampaamo Ekomamassa Turussa mutta välillä piipahdan Tampereella ja siitä ajattelinkin teille kertoa.


Mitä ekokampaajakoulutus sisältää?

Ekokampaapaajakoulutus on tarkoitettu parturi-kampaajille ja jatkokoulutus käydään vuoden aikana. Koulutuksia on järjestetty ympäri Suomen n.15 vuoden ajan, Helsingissä ja Tampereella nyt ainakin alkoi tänä vuonna koulutukset. Muina vuosina on ollut myös Vaasassa, Kuopiossa, Tuusulassa ja Kemijärvellä.

Aloitimme koulutuksen syyskuussa 2018 ja aiheena oli intialainen päänhieronta, luomuöljyt sekä merilevä- ja savihoidot. Puhuimme mitä kestävä kehitys on alallamme ja ohjasin siihen liittyviin etäjakson kotitehtäviin. Alla olevassa kuvassa olen itse hyvin keskittyneenä näyttämässä intialaisen päänhieronnan otteita. Hieronta alkaa hartioiden ja käsivarsien hieronnalla jatkuen pään ja kasvojen hierontaan. Idyllisempää on toteuttaa hieronta rauhallisessa ja levollisessa ympäristössä mutta nyt tilana toimi luokkatila joka on tarkoitettu luennointiin. Silti keskittyminen on mahdollista ja opetustilanne mahdollisimman havainnollinen.

Seuraavana päivänä opiskelijat pääsivät kokeilemaan hoitoja toisilleen ja olimme parturi-kampaamoluokassa. Huippua seurata vierestä miten keskittyneitä kaikki ovat ja huomaan että opiskelijat ovat tulleet oikeaan paikkaan oikeaan aikaan.

Vietimme ensimmäisen jakson aikana kolme päivää yhdessä joiden aikana intialainen päänhieronta sai alkuinnostuksen heräämään. Päivät ovat todella intensiiviä kun koko ajan tulee uusia asioita ja näkökulmia parturi-kampaajan työhön. Uudet raaka-aineet kun ovat ihan vieraita tuleville ekokampaajille. Jatkan tästä taas piakkoin ja kerron mitä lokakuun jaksolla teimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥