tiistai 25. marraskuuta 2014

Luovaa ekoilua


Olen kauan jo halunnut aloittaa blogin kirjoittamisen, mutta sen ajankohta on ollut vain koko ajan jotenkin väärä. Liian kiireistä mukamas, pienet lapset, ei energiaa, ei omaa aikaa yms. muita tekosyitä. Tykkään kirjoittaa, mutta toisaalta rakastan kuvia paljon enemmän, joten kirjoittaminen ei ole tuntunut ihan siltä parhaimmalta oikein mihinkään juttuun, mutta näin kliseisesti sanoen ” siitä se sitten lähti…” Ajatus ja idea oman blogin kirjoittamisesta ja kuvittamisesta.

Miten mielenkiintoista onkaan kerätä lasten kanssa sieniä metsässä tai piirtää, askarrella ja haaveilla. Miltä tuntuu puhdas ja terve hiuspohja, iho ja terve koko ihmisen olemus. Nämä olivat jotenkin alkuajatuksiani blogille, mutta kuka minä sitten oikeasti olen ja mistä kaikki tämä on saanut nyt alkunsa? Uskon että todella monen pikkutytön haave on olla jonain päivänä kampaaja. Minulle ajatus ei jäänyt vain haaveeksi vaan siitä tuli totta.

Luovaan, ihmisläheiseen ja nautinnolliseen työhön kasvetaan, innostutaan ja siinä mennään koko ajan eteenpäin. Tasan 20 vuotta sitten istuin parturi-kampaajakoulun penkillä opiskellen hiusta. Kiinnostuin kovasti ja innostus on jatkunut siitä asti. Olen onnekas, että olen saanut pysyä terveenä ja toimia aina niin hehkuvalla alalla. No, miten tämä ekoilu nyt sitten liittyy minuun ja maailmaani?

Aluksi omat hiusvärikokeiluni pohjautuivat hyvin mietoihin synteettisiin väriaineisiin tai kasviväreihin. Oma mammani perehdytti minua yrtteihin ja kukkiin. Milloin tehtiin nokkoslettuja ja milloin kuivatimme ruusun terälehtiä. Mielenkiinnon kohteeni oli jo tuolloin valmis: luonto ja sen monimuotoisuus.  Vuodet veivät kuitenkin mukanaan hiusalan pyörteissä ja ”hubba-bubba” – maailmassa; siksi minä sitä nykyisin nimitän. Kosmetiikan raaka-aineet ovat moninaiset ja edelleen suuret kysymysmerkit ovat arkipäivääni hiusalan opettajan työssä.

Muutamia vuosia sitten omien ihanien lasteni synnyttyä maailmani avautui taas paljon lähemmäksi luontoa. Kestävä kehitys ja kierrätys tulivat osaksi arkeamme. Ensisijaisesti yritän aina hankkia vanhaa tai käytettyä ja ostaa vähemmän uutena tuotettua tavaraa. Kaikki ihana ja vanha kiehtoo kovasti.

Tällä hetkellä minua kiinnostavat eniten hiukset ja niiden moninaisuus. Opiskelinkin itselleni parturi-kampaaja, maskeeraaja, hiusalan opettaja-ammattien lisäksi vielä ekokampaajan ammatin.  Oih, se maailma onkin sitten vienyt mennessään ja kaikenlainen luomu ja eko alkaa olla arkeani. Miten se sitten hiuksissa ilmenee, saatte seurata tässä blogissani. Tervetuloa mukaan Ekomaman luovaan maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥