Raakasuklaamansikkakakkua ilman koristeita. |
Miksi suklaata? Suklaa kohottaa mielialaa, siitä saa hyvää rasvaa, kaakaon rasvaa voi verrata jopa oliiviöljyyn ja on hyväksi verenkierrolle ja sydämelle. Kaakaopavuissa on paljon B1, B2 ja D-vitamiinia sekä tärkeitä mineraaleja kuten magnesiumia ja rautaa. Suklaa on myös hyvä vaihtoehto kofeiinille, joka tuo virkeyttä. Suklaa on myös ympäristöystävällistä, koska kaakaopapu kasvaa sademetsissä, joten sen kasvatus auttaa elvyttämään sademetsiä. Tarkista, että kaakaosi on tuotettu mahdollisimman luonnonmukaisten periaatteiden mukaisesti.
Suklaa on taivaallista... Tarvitseeko tähän enää muuta lisätä.
Ihana päivä-kakkulapion löysin Luonnonkaunis-messuilta viime vuonna, vanhasta lusikasta taivutettu kakkulapio sulatti sydämeni. |
Mansikka-suklaakakku ála EKOMAMA (16-20 annosta)
KAKKUPOHJA
2dl manteleita
2dl saksanpähkinöitä
2dl saksanpähkinöitä
2dl kookoshiutaleita
3dl paloiteltuja
pehmeitä taateleita
½dl
raakakaakaojauhetta
½dl palmusokeria
ripaus suolaa
(saksanpähkinät voi jättää kokonaan poiskin)
(saksanpähkinät voi jättää kokonaan poiskin)
MANSIKKATÄYTE
3dl
(pakaste)mansikoita
1 banaani
3dl cashewpähkinöitä
(1½dl
vettä)
¾
dl kaakaovoita
½dl palmusokeria tai 2rkl
hunajaa
1½dl vettä
1rkl agar agaria
1rkl agar agaria
SUKLAATÄYTE
½dl kaakaomassaa
4dl cashewpähkinöitä
2½dl palmusokeria tai 1½dlhunajaa
2dl paloiteltuja pehmeitä
taateleita
1dl
raakakaakaojauhetta
1 ½dl vettä
1rkl agar agaria
(kerran oli kaakaomassa loppunut kaapista eikä kauppaan päässyt, maistuvaa tuli siltikin, kun laitoin tilalle kaakaovoita ja katsoin koostumuksen sopivaksi)
1rkl agar agaria
(kerran oli kaakaomassa loppunut kaapista eikä kauppaan päässyt, maistuvaa tuli siltikin, kun laitoin tilalle kaakaovoita ja katsoin koostumuksen sopivaksi)
LISÄKSI
1rkl raakakaakaojauhetta
(½dl gojimarjoja)
(½dl kaakaoribsejä)
tai tuoreita marjojaTYÖVAIHEET
1. Tee kakkupohja ja täytteet tehokkaalla
tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Tehosekoittimella täytteistä tulee
samettisemmat.
2. Tee kakkupohja sekoittamalla kaikki ainekset
koneella tasaiseksi massaksi. Kääntele taikinaa tarvittaessa lusikalla.
Taputtele taikina irtopohjavuokaan (n. 23cm halkaisijaltaan) ja laita
jääkaappiin odottamaan.
3. Tee mansikkatäyte. Pyyhi koneen kulho
puhtaaksi. Sulata mansikat kohmeisiksi. Soseuta mansikoita, banaania ja
cashewpähkinöitä n. 5minuuttia, kunnes ovat tasaista, kuohkeaa massaa. Lisää
tarvittaessa vettä. Mitä pidempään annat koneen käydä sitä ”kermaisempaa”
massasta tulee.
4. Sulata kaakaovoi ja lisää se mansikkamassaan.
Lisää sokeri tai hunaja ja sekoita tasaiseksi.
5. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää agar agar ja
kiehauta 5-8 minuuttia tai niin että hiutaleet liukenevat. Sekoita heti
mansikkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin
jähmettymään vähintään 1 tunniksi.
6. Tee suklaatäyte. Puhdista koneen kulho. Sulata
kaakaomassa. Soseuta kaakaomassa, vesi, cashewpähkinät, sokeri tai hunaja,
taatelit ja kaakaojauhe samettiseksi.
7. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää agar agar ja
keitä 5-8 minuuttia tai niin että hiutaleet liukenevat. Sekoita heti
suklaatäytteen joukkoon. Kaada täyte jähmettyneen mansikkakerroksen päälle ja
laita jääkaappiin vähintään 3tunniksi, mieluiten yön yli.
8. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ja
koristele kaakaolla ja halutessasi gojimarjoilla ja kaakaonibseillä. Kakku
säilyy hyvänä 3-5 päivää.
Olen
tehnyt kakkua erilaisista pähkinöistä. Suosittelen liottamaan cashewpähkinät
yön yli ennen kakun tekoa näin saat samettisemman lopputuloksen. Sopii vegaaneille kun hyydykkeenä on agar agar.
Ja
eikun herkuttelemaan…
Ihanan näköinen kakku! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Mahtaako tuota kaakaomassaa löytyä ihan perusmarketeista vai onko se erikoiskauppojen valikoimaa?
VastaaPoista