keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Onko ekokampaajan hoito luxusta?

Löysin vanhan blogitekstini ja ekokampaaja-sana ei enää aiheuta niin kummastelevia katseita koska siitä on tullut haluttu palvelumuoto. Voit alta lukea vanhan tekstini joka on edelleen ajankohtainen. Alan taas kirjoitella blogiani mutta hiukan eri näkövinkkelistä. Jääthän seuraamaan?


Julkaistu blogissani 2015

Yleensä kun mainitsen sanan ekokampaaja, kohtaan kummastelevia katseita, siis että mitä sanoit? Toivottavasti saan teille hiukan avatuksi sanaa ekokampaaja. Muistathan silti että jokainen ekokampaaja toimii omalla tavallaan ja valitsemillaan aineilla ja minä aion nyt kertoa miten minä toimin.

”Minulle ekokampaajana on tärkeää kunnioittaa luontoa ja ihmistä kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Haluan hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa ja tarjota sitä hiukan luksuksella höystettynä. Ekokampaajana haluan olla rehellinen kaikkia sidosryhmiä kohtaan, jotta työskentelytavat ovat turvalliset sekä asiakasta että itseäni kohtaan.”

Hui, mitä näin suuret asiat sitten käytännössä tarkoittavat minulle? Ekokampaamon tunnistaa heti, kun astuu sisään liikkeeseen. Siellä ei tuoksu voimakkaat kemikaalit vaan siellä tuoksuvat yrtit, eteeriset öljyt ja kasvit. Maanläheinen henna tai raikas sitruuna tuovat oman vivahteensa hoitoihin.

Ekokampaajana voin tarjota sinulle vaihtoehdon hoitaa hiuksia ilman synteettisiä, voimakkaita ja mahdollisesti allergisoivia aineita.  Kasviväreillä ei saa aikaan voimakkaita vaalennuksia, mutta kullan, punaisen, ruskean ja jopa mustan värisiä hiuksia kylläkin. Kasvivärit hehkuvat hiuksissa elävän ja säihkyvän värisenä, luonnollisena korostaen juuri sinun omia ihania piirteitäsi. 

Ekokampaaja hoitaa hiusten ja hiuspohjan lisäksi koko kehoa ja mieltä. Vaikka sinulla ei olisi mitään suurempaa ongelmaa hiustesi tai hiuspohjan suhteen voit valita rentouttavan ja puhdistavan intialaisen päänhieronnan sekä savi- tai merilevähoidon. Ekokampaajan työtä rikastuttavat kaikenlaiset hoidot luonnon omilla antimilla, kuten öljyillä, yrteillä, kasveilla, savella ja merilevällä. 

Eikö kuulostakin ihanalta? Hiukan luksusta omaan arkeesi.


Ai että omaa tekstiä oli kumma lukea, mutta samalla oli upea huomata että toimin edelleen samojen arvojeni mukaan. Tärkeintä minulle on asiakkaan hyvinvointi, terveys ja samalla aito läsnäolo. Enhän koskaan muuten olisi saanut näitä viittä sanaa julisteeseeni ja se on tehty jo vuonna 2014.

Oikein ihana jos löydät tiesi takaisin blogini pariin. Aion avata hiukan lisää ekokampaajuutta.

-Noora-Ekomama-

maanantai 22. toukokuuta 2017

Viime kesän muistoja.

Meikki toteutettu Zuii Organic meikeillä ja hiukset loihdittu Less Is Moren tuotteilla. Luonnonkosmetiikkaa molemmat.

Olen Liedon vanhassa linnassa HÄÄTAPAHTUMASSA kertomassa Ekomaman palveluista 25.5.2017 klo:15.00 alkaen.

Tervetuloa!

keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Joulu saapuu

Miksi kaikki ovat niin kiireisiä?

Olisiko aika pysähtyä ja miettiä mitä elämällään haluaa tehdä vai antaako mennä vain? Kiire on sillai kivaa että ainakin itse saan siinä paljon aikaiseksi kun taas rauhallisemmalla tahdilla en niinkään. Töissä on kiire, kotona on kiire, lasten ja omiin harrastuksiin on kiire. Silti se ei ole mitenkään minusta itseisarvo.

Miten saada kiire lakkaamaan?

Töiden kiireille ei kovinkaan paljon itse mitään mahda mutta niihin voi tavallaan vaikuttaa. On läsnä niissä hetkissä täysillä mitä tekee niin aika tuntuu pysähtyvän ja kiire poistuu. Yksi keino miten vältän kiireeni on kalenterini tyhjentäminen viikonlopuilta. Minusta on ihanaa kun kalenterissa ei ole yhtään merkintää ja saan tehdä mitä mieleen juolahtaa. Tämä harmikseni tapahtuu vaan kovin harvoin.

Mitä keinoja olisi olla ilman kiirettä?

Itselläni se tarkoittaa pysähtymistä, asioiden tekemättä jättämistä ja hiljentymistä. Tärkeimmäksi tämän asian tekemiseen on noussut jooga. Se laittaa mielen pysähtymään väkisin sekä kropan. Näin tulee energinen ja hyvä olo. Toisinaan kaipaan jotain hemmottelua, ehkä hyvän ruuan valmistamista tai kirjan avaamista. Kotonakin voi toisinaan vaan olla tekemättä mitään.

Toivon kaikille ystävilleni rauhallista joulun odotusta ja muistakaa hemmotella itseänne sillä:

Voidessasi itse hyvin, läheisesikin voivat hyvin. sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Kesä 2016 alkakoon!


Ai että tämä luomuilu on kivaa. Löysin itselleni ihanan mallin Kärtin, tein hänelle pehmeän meikin ja kampauksen ja sitten lähdimme Aurajoen rantaan kuvailemaan. Ilma suosi meitä ja hyvässä seurassa kaikki tuntui helpolta ja mukavalta. Ja katsokaa nyt miten kaunis malli minulla olikaan. Niin upea luusto ja hiukset. Häntä oli ilo laittaa ja kuvata.

Meikin olen tehnyt Zuii-Organicin meikeillä ja hiuksissä olen käyttänyt Uniquen hiusten viimeistelytuotteita. Molemmat ovat luomulaatua ja niitä saa ostaa myös Ekomamasta.
Kurkkaa: www.ekomama.fi
Zuii-meikkisarja tulee Australiasta ja pääraaka-aineina on käytetty ruusua, kamomillaa ja jasmiinia. Huumaava tuoksu sekä erittäin hoitavat aineosat hellivät ihoasi. Unique puolestaan tulee Tanskasta ja on erittäin pitkälle viety luomulaatuinen sarja joka valmistetaan tuulienergialla. Sarjaan tulee koko ajan uusia hiustenhoito- ja viimeistelytuotteita.

Tervetuloa Ekomamaan meikkiin ja kampaukseen. Kesä 2016 alkakoon!
Meikki, kampaus ja valokuvaus: Noora Tammi / Ekomama.

Kampaus oli rento ja saimme tuulen mukaan kuviimme.


Aurajoen rannassa oli todella vihreää. Nautin kun sain kuviin väriä. Ihana mekko kruunasi kampauksen ja meikin ja mikä malli. Olen tyytyväinen näihin kuviin.
Ennen kun lähdimme ulos, otimme sisällä meikistä ja kampauksesta kuvia sekä hiukan  siellä olevasta tunnelmasta.
Meikissä pehmeät ruusn ja korallin sävyt.


Kampauksessa vesiputousletti rennoilla kiharoilla.Malli maisteli herneenversoja. Vanhan ajan tunnelmaa.

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Kurkistus Ekomamaan

Mikä on Ekomama?

Ekomama on Ekokampaamo, jossa tehdään täydellä sydämellä töitä. Se on samalla laadukas parturi-kampaamo, ekokampaamo, missä saat nauttia hetken rauhassa kun sinua palvellaan ja pysähdyt hetkiseksi pois arjen kiireistä. Luomutuoksut, kasvivärit, luomukahvi tai tee valtaavat tilan. Ei mitään liikaa vain ripaus ekologista luomukauneutta. Jos epäröit astua sisälle ovesta niin sukella näihin kuviin ja tunnelmiin.Ekokampaaja Noora Tammi palvelee Ekomamassa.


Ekologiset nahkanarukorut.

Poikkea vaikka kahville ja kyselemään luomujutuista tai kurkkaa sivulle:.www.ekomama.fi

maanantai 1. helmikuuta 2016

Luovan ihmisen on tehtävä luovia juttuja

Intohimona kampaukset

Blogini on pitkään ollut hiljaiselolla ja ajattelin pitkästä aikaa kirjoitella jotain. Syksy oli kiireinen, tuli joulu ja sen myötä aikaa hiljentyä. Olen miettinyt paljon juttuja tässä viime aikoina ja tullut siihen tulokseen että luovan ihmisen pitää saada tehdä luovia juttuja. Itse rakastan tehdä kampauksia ja niitä on täällä blogissani ollutkin. Jouluna tein myös paljon askarteluja, piirsin, värittelin ja tein saippuaa. Näin myös paljon ihania ystäviäni ja sain heistä hyvää energiaa jaksaa talven pimeyttä. Niistä ehkä saatte kuulla tuonnempana. Nyt on kuitenkin aika sukeltaa kauniin mallini pariin, jolle tein juhlakampauksen tuossa tovi sitten hänen mennessä ystävänsä häihin.

Innostuin hiukan kokeilemaan kuvanmuokkausta ja vaikka en vielä hyviä kuvaustaitoja omaakaan niin eikös ole aika kivoja, vai mitä? Pehmeyttä, mustavalkoisuutta, ei mitään-muokkausta. Näillä käännetään tammikuu helmikuuksi ja toivotaan että valon myötä bloginikin vilkastuu.

perjantai 15. toukokuuta 2015

Terveellistä herkuttelua suklaan voimalla

Rakastan tehdä kaikkea terveellistä ja herkullista. Herkkuihini lukeutuu toki parsakaalikin, mutta parin viimeisen vuoden sisällä mukaan kuvioihin ovat tulleet raakasuklaakakut. Hiukan tätä kai alkaisi kutsua jo hurahtamiseksi, mutta mitä siitä sitten, tämä on terveellistä sellaista. Kun tein tätä raakasuklaamansikkakakkua ensimmäisen kerran  niin eihän sen ulkonäkö ihan kahvilan kakkuja vastannut, mutta yritys oli kova. Tässä alapuolella on kuva ensimmäisestä julkiseen levitykseen päässeestä kakusta ja hyvin sekin makunystyröitä hiveli vaikkei vielä niin silkkiseltä näyttänytkään.

Raakasuklaamansikkakakkua ilman koristeita.
Raakasuklaasta ja sen variaatioista on tullut minulle juhlapäivien vakio leipomuksia. Reseptin tähän mansikkaiseen versioon löysin alunperin jostain lehdestä ja olen sitä sitten mukaillut itselleni sopivan makuiseksi. Tähän käyvät täytteeksi itse poimitut mansikat suoraan pakkasesta, joten tätä voi tehdä talvellakin omista antimista ja yleensä näitä muitakin terveellisiä aineksia löytyy kaapin perukoilta. Mehevä kakku saa päällensä välillä tuoreita koristeita ja maistuukin lähipiirini herkkuhetkiin hyvinkin useasti.

Miksi suklaata? Suklaa kohottaa mielialaa, siitä saa hyvää rasvaa, kaakaon rasvaa voi verrata jopa oliiviöljyyn ja on hyväksi verenkierrolle ja sydämelle. Kaakaopavuissa on paljon B1, B2 ja D-vitamiinia sekä tärkeitä mineraaleja kuten magnesiumia ja rautaa. Suklaa on myös hyvä vaihtoehto kofeiinille, joka tuo virkeyttä. Suklaa on myös ympäristöystävällistä, koska kaakaopapu kasvaa sademetsissä, joten sen kasvatus auttaa elvyttämään sademetsiä. Tarkista, että kaakaosi on tuotettu mahdollisimman luonnonmukaisten periaatteiden mukaisesti.

Suklaa on taivaallista... Tarvitseeko tähän enää muuta lisätä.

Ihana päivä-kakkulapion löysin Luonnonkaunis-messuilta viime vuonna, vanhasta lusikasta taivutettu kakkulapio sulatti sydämeni.


 Mansikka-suklaakakku ála EKOMAMA (16-20 annosta)

KAKKUPOHJA                                             
2dl manteleita
2dl saksanpähkinöitä
2dl kookoshiutaleita
3dl paloiteltuja pehmeitä taateleita
½dl raakakaakaojauhetta
½dl palmusokeria
ripaus suolaa 
(saksanpähkinät voi jättää kokonaan poiskin)

MANSIKKATÄYTE 
3dl (pakaste)mansikoita
1 banaani
3dl cashewpähkinöitä
(1½dl vettä)
¾ dl kaakaovoita
½dl palmusokeria tai 2rkl hunajaa
1½dl vettä
1rkl agar agaria

SUKLAATÄYTE
½dl kaakaomassaa                       
2dl vettä
4dl cashewpähkinöitä                 
2½dl palmusokeria tai 1½dlhunajaa
2dl paloiteltuja pehmeitä taateleita
1dl raakakaakaojauhetta
1 ½dl vettä
1rkl agar agaria   
(kerran oli kaakaomassa loppunut kaapista eikä kauppaan päässyt, maistuvaa tuli siltikin, kun laitoin tilalle kaakaovoita ja katsoin koostumuksen sopivaksi)                                                               

LISÄKSI                                                                                          
1rkl raakakaakaojauhetta
(½dl gojimarjoja)
(½dl kaakaoribsejä)
tai tuoreita marjoja

TYÖVAIHEET  
                 
1.    Tee kakkupohja ja täytteet tehokkaalla tehosekoittimella tai monitoimikoneella. Tehosekoittimella täytteistä tulee samettisemmat.
2.    Tee kakkupohja sekoittamalla kaikki ainekset koneella tasaiseksi massaksi. Kääntele taikinaa tarvittaessa lusikalla. Taputtele taikina irtopohjavuokaan (n. 23cm halkaisijaltaan) ja laita jääkaappiin odottamaan.
3.    Tee mansikkatäyte. Pyyhi koneen kulho puhtaaksi. Sulata mansikat kohmeisiksi. Soseuta mansikoita, banaania ja cashewpähkinöitä n. 5minuuttia, kunnes ovat tasaista, kuohkeaa massaa. Lisää tarvittaessa vettä. Mitä pidempään annat koneen käydä sitä ”kermaisempaa” massasta tulee.
4.    Sulata kaakaovoi ja lisää se mansikkamassaan. Lisää sokeri tai hunaja ja sekoita tasaiseksi.
5.    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää agar agar ja kiehauta 5-8 minuuttia tai niin että hiutaleet liukenevat. Sekoita heti mansikkatäytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 1 tunniksi.
6.    Tee suklaatäyte. Puhdista koneen kulho. Sulata kaakaomassa. Soseuta kaakaomassa, vesi, cashewpähkinät, sokeri tai hunaja, taatelit ja kaakaojauhe samettiseksi.
7.    Kiehauta vesi kattilassa. Lisää agar agar ja keitä 5-8 minuuttia tai niin että hiutaleet liukenevat. Sekoita heti suklaatäytteen joukkoon. Kaada täyte jähmettyneen mansikkakerroksen päälle ja laita jääkaappiin vähintään 3tunniksi, mieluiten yön yli.
8.    Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille ja koristele kaakaolla ja halutessasi gojimarjoilla ja kaakaonibseillä. Kakku säilyy hyvänä 3-5 päivää.
Olen tehnyt kakkua erilaisista pähkinöistä. Suosittelen liottamaan cashewpähkinät yön yli ennen kakun tekoa näin saat samettisemman lopputuloksen. Sopii vegaaneille kun hyydykkeenä on agar agar.

Ja eikun herkuttelemaan…